16:00

OAFF

Referat: Lira BK - OAFF

Ohtana/Aapua besegrar Lira med 4-2 (1-2) borta på Porsö IP.
Lira inleder vassast och i den 5:e minuten kommer Lira fram på vänsterkanten där vi inte lyckas få bort bollen utan Liras Jesper Robarth kan bredsida in bollen till 1-0. Första kvarten är Liras men OAFF börjar alltmer att äta sig in i matchen och i den 29:e minuten slår Hector Garcia en hörna som Daniel Mäki snyggt nickar in i målvaktens vänstra hörn till 1-1. Efter målet är det OAFF som styr spelet och i den 40:e minuten är Johannes Pekkari framme på ett inlägg från Hector där Liras målvakt gör en suverän räddning. I halvlekens sista minut dimper en boll in i OA:s straffområde och åter får vi inte undan bollen utan Jesper Robarth kan sätta in bollen till 2-1 vilket blir paussiffrorna.

Andra halvlek inleds bra av OA och i den 50:e minuten slår Mikael Krekula en inåtskruvad frispark som Danne Mäki är först på och styr med huvudet in bollen till 2-2. OAFF dominerar hela andra halvlek och tar rättvist ledningen i mitten av halvleken när Johannes Pekkari snyggt spelar fri Adam Zingmark som elegant placerar in bollen till 3-2. Lira försöker forcera in en kvittering där Kotten gör ett par kvalificerade räddningar. I den 85:e minuten tar Johannes Pekkari ner bollen i Liras straffområde och spelar bakåt till Danne Mäki som dundrar in sitt 3:e mål till slutsiffrorna 4-2.

Sett över 90 minuter är OAFF:s seger rättvis då man dominerar andra halvlek och skapar dom flesta målchanserna i årets bäata bortamatch. I ett bra OAFF plussar vi för Anders Palo och Mikael Krekula i backlinjen. Offensivtt hade vi matchens två bästa spelare i Hector Garcia och Daniel Mäki. Hector jobbade stenhårt och var fenomenal med bollen. Danne Mäki gör nog sitt livs match med tre mål och som vanligt ett otroligt jobb på mittfältet. I anfallet var Johannes Pekkari stenhård i närkamperna och spelade fram till dom två avgörande målen. Adam Zingmark gör ett bra inhopp och målet blev matchavgörande.
Liras främsta var Markus Isaksson Männikkö i försvaret och Jesper Robarth i anfallet. Domaren Mårten Larsson gör en stabil insats.

Laget: Kotten - Kero, Palo, Elio, Micke K - John, Danne M, Svanlöv, Rickard - Johannes P, Hector
Avb: Adam, Örjan, David